1. výprava
1. výlet v rámci roku (s) bylinářkou. Sraz ve Frýdku-Místku a přesun na tajná místa. Nasbíráme medvědí česnek, výhonky devětsilu,pupeny... a ukážeme si,co se s tím dá dělat.
1. výlet v rámci roku (s) bylinářkou. Sraz ve Frýdku-Místku a přesun na tajná místa. Nasbíráme medvědí česnek, výhonky devětsilu,pupeny... a ukážeme si,co se s tím dá dělat.
Máte to "na dýl" než na pár minut po telefonu? Přijďte se poradit osobně. K oblíbeným středám ve Frýdlantě n.O. přibyly úterky v Ostravě, v Bylinné čajovně. Každé úterý 11-16h. Poradna je zdarma, doporučuji ale rezervovat si přibližný čas předem.
Máte to "na dýl" než na pár minut po telefonu? Přijďte se poradit osobně. K oblíbeným středám ve Frýdlantě n.O. přibyly úterky v Ostravě, v Bylinné čajovně. Každé úterý 11-16h. Poradna je zdarma, doporučuji ale rezervovat si přibližný čas předem.
už poroste podběl, bršlice, plicníky a my vyrážíme na Palkovické hůrky
Sbíráme hluchavky, pitulníky, mladé kopřivy a svízel, hlavně ale sejeme i sázíme na zahradě u někoho z vás. Velkou bylinnou spirálu,nebo aspoň nekolik záhonů s nezbytnými bylinami. A taky vykopeme kostivalový kořen a rovnou z něj vyrobíme mast i tinkturu.
jen pro zvané, od pátku do neděle, intenzivně, ale i na pohodu. Jarní příroda v terénu, zajímavé přednášky, dobré jídlo a hlavně fajn lidi.
Sbíráme kvetoucí hloh,svízele a spoustu dalších jarních bylin. Už budou i smrkové výhonky.Na Ostravici vyrobíme nějaký ten hydrolát a rovnou i šampony a bylinné oplachy na vlasy.
jen pro zvané, od pátku do neděle, intenzivně, ale i na pohodu. Jarní příroda v terénu, zajímavé přednášky,vracíme se na známá místa. více info a rezervace mailem
Pokvete bez a červený jetel,nasbíráme mladý kontryhel i jitrocel. Budeme fermentovat listy jahodníku a kdo bude chtít,dostane i eucalyptus.
Svatojánský víkend v malebném bylinářském prostředí. Zaostřeno na třezalku, vyrobíme olej, a louky i les budou plné pokladů. Jen pro zvané. Více informací a rezervace mailem.
Tentokrát k Mirkovi do Divokého sadu. Na moruše a obhlídku dalšího drobného ovoce, klasiky i skoro zapomenutých druhů. Ochutnávky, povídání, inspirace.
Co to je, jak se dá doma vyrobit, z jakých rostlin je má smysl dělat a hlavně k čemu je lze používat. S hydrolátovým nadšencem a zasvěcencem Pavlem Bílým. Vstup dobrovolný.